Alla inlägg den 11 maj 2014

Av lotten67 - 11 maj 2014 10:18

Tänkte berätta lite om vad jag ska vara med om till veckan. Då går jag in i behandlingsvecka fyra och kommer att genomgå en ny form av behandling nämligen Brachyterapi. Detta innebär att jag,som det känns,tvångsintas på Onkologavdelning 85 på Örebro universitetssjukhus och där ska jag vistas till i vart fall onsdag kväll. Å där får jag inte använda mobiltelefon eller surfplatta,kommer ju bli skittråkigt:-( fast som vanligt, gilla läget och det viktigaste först å det vet vi nu att det viktigaste är JAG och mitt tillfrisknande.

Brachyterapi är en form av inre strålning där strålkällan placeras inne i kroppen,i själva tumören. Seedsterapi pågår ju redan inne i djävulen, det är ju de där guldkornen som jag berättat om tidigare,det är oxå en form av strålning som pågår dygnet runt och jag märker inget av det och är inte radioaktiv på nåt sätt av seeden. När man genomgår brachyterapi placeras alltså nån slags applikationer i det område som ska behandlas. Man får naturligtvis bedövning och i det här fallet handlar det om ryggmärgsbedövning. Det är ju ytterligare nåt nytt jag ska utsättas för och den innebär ju att nederkroppen förlamas och jag kommer heller inte kunna kissa eller rättare sagt inte märka när jag är kissnödig! Så jag kommer som ni kanske förstår därför att få en urinkateter insatt under behandlingsdagen. Jo jo nu blir det två urinpåsar att släpa runt på! När läkarna har bedövat, lagt in applikationerna är det dax för röntgen där det kontrolleras att prylarna hamnat rätt och sen om jag förstod det rätt förbinds de små rören med en strålkälla under själva behandlingen. Behandlingstiden varierar förstås och kan ta allt från några minuter till några dygn. Jag kommer att få fyra behandlingar av inre strålning och det blir tisdag och onsdag denna vecka och om fjorton dagar ytterligare två behandlingar. Så som sagt nu håller vi tummar å tår att detta flyter smärtfritt och att djävulen får några ytterligare käftsmällar!

När jag ändå är inlagd är det preliminärt oxå tänkt att njurkatetern ska bytas ut! Hoppas på det så är ytterligare ett bekymmer borta. Har ju fortfarande lite inflammerat i ingångshålet till den och smörjer det röda febrilt. Hoppas iaf att stafylokockerna är död! Ja nu vet ni vad jag ska göra de närmaste dagarna.

Dessutom måste jag åka 07.00 imorgon bitti eftersom inskrivning på avd 85 ska vara klart senast klockan 12.00 om det är en planerad inläggning. Så idag måste jag njuta extra mycket av att vara hemma. Har tvättstugan på gång och sen bär det av till mor och far för matlagning och middag, det är ju söndag! Önskar er alla en skön söndag så ses vi väl under veckan med en rapport om sjukhusvistelsen som jag har framför mig/ Kram på er

Ovido - Quiz & Flashcards