Alla inlägg den 28 april 2014

Av lotten67 - 28 april 2014 21:18

God kväll! Här ligger jag nu på Clarion Hotell Örebro igen. Behandlingsvecka två har inletts. Det blir ju inte sex veckor har jag kommit på utan sex och en halv! Hm får försöka stå ut! Å det kommer jag att göra,bita ihop,ta en vecka i taget och fortsätta för min överlevnad,thats it! Jag åkte ner imorse vid nio, dagen började med att jag nog mådde lite bättre än igår även om jag var lite darrig å snurrig. Obehagligt är de känslorna men jag bet ihop och pallrade mig ner till tåget. Tur det är nära. När jag kom ner å skulle lösa ut mina biljetter var dessvärre stationshuset stängt så tji biljetter. Hm vad göra,jag ringde SJ telefonkö,plats 22....va skit:-( kom fram precis när tåget kom in på perrongen. Det löste sig,de skickade mobilbiljett som tur var. Det är ju bara det att jag kommer ju att få ersättning av mitt hemmalandsting förhoppningsvis,å då vill de ha pappersbiljett. Ska utreda om jag kan skriva ut dem i efterskott. Sen rullade vi iväg, byte ett i Uppsala,tåget försenat och jag fick springa och stoppa bussen. Tur jag har sån god kondition,not! Kom med bussen iallafall, byte två i Enköping med aningen marginal. Pust och stön vilken hets och yr i bollen oxå. Sen tåg igen och framme i Örebro i tid. Drog en kokt m bröd på väg mot sjukhuset!

Kom i God tid till dagens strålbehandling. Hann pusta och fylla på vätska. Körde strålningen och sen skulle jag vägas. Fasiken va de väger mig hela tiden! Jag fråga varför, jo idag är det för att se hur min vikt pendlar, att jag inte minskar för mycket i vikt av strålningen eller att jag går upp för mycket av cytostatikan. Det är extremt lätt att samla på sig vätska under behandlingstiden och med nedsatt njurfunktion är inte det till gagn för mig förstås. Det var dock ingen fara även om jag tappat dryga två kilo sen förra veckan, förmodligen vätska. Jag har ju inte några problem med att äta nu heller. Sen upp till onkologmottagningen för läkarbesök. Träffade även min nya kontaktsjuksköterska Berit och gick igenom hela min behandlingsplan, med datum och tider t o m 11/6! Sen är planen att djävulen ska vara borta, förhoppningsvis till 100%!!!!!!!Bara hålla tummarna! Vid läkarbesöket visade det sig att mitt blodvärde hämtat igen sig, kändes bra. Istället har jag för lågt magnesiumvärde, dock inget alarmerande ännu. Typiskt är det inte det ena är det nåt annat. Ja ja är som det är. Men iallafall numera har jag tabletter morgon och kväll sen rekommenderas jag att äta mer potatis och matbröd. Det innehåller magnesium då antar jag. Fast det positiva idag var ju att jag inte längre behöver äta värktabletter tre gånger om dagen, yes! Jag har ju lite smärtor men inte varje dag så nu tar jag en morfie vid behov istället.Det känns oxå bra. Sen drog jag blodtrycksproblemet, men de på onkologen vill inte riktigt kännas vid det. Så nu har jag bestämt i samråd med läkaren att vi kör några kontroller imorgon under behandlingen och läkare får tillkallas om det är knas. Det höga trycket kan bero på vätskan och den kommer ju ut även om det går sakta. Vi får se vad det blir med det. Å så frågade jag om varför min mens försvunnit nu? Jo strålningen påverkar slemhinnan och kan göra att mens tillfälligt upphör. Lite skönt är ju det. Med andra ord ett ok läkarbesök.

Sen var det dags för hörseltestet på hörselkliniken. Nya saker som vanligt. Det gick ju enkelt å smärtfritt än hör jag skapligt så jag är nöjd med det. Hoppas nu på att cytostatikan inte ska ge mig tinnitus. Så där då gick hela eftermiddagen i ett svep! Gick sen till hotellet och checka in. Varmt ute och underbar sol även idag. Nytt rum med röda väggar och blommiga kuddar. Funkar bra. Dessutom ett grodkort och fina mjukisdjur som sällskap. Efter en stunds vila en kortis på stan sen promenad t bror som fått åka hem idag från sjukhuset. Där bjöds på God kycklingmiddag och glass till efterrätt,mums! Hjälpte sen svägerskan med disk mm. Bra att ha nåt att göra! Det är för närvarande 19 grader varmt ute! Känns skönt och upplyftande med värmen även om det kommer kyla igen. Men jag lever i nuet och försöker njuta här å nu så gott jag kan. Imorgon cytostatikabehandling med start 08.30 och strålning på em. Sen förmodligen inte så mycket mer. Möjligen lite häng på Waynes om jag mår ok! Ha det gott/ Kram

Ovido - Quiz & Flashcards