Alla inlägg den 29 april 2014

Av lotten67 - 29 april 2014 17:08

God middag! Då så har jag genomfört cytostatikabehandling och strålbehandling idag,det rullar på utan större missöden just nu. Känns bra och jag mår rätt ok för dagen. Imorse ringde dock inte alarmet men det är lixom inga problem, jag vaknar oftast ändå. Så även idag! Dusch och frulle på det sen den sedvanliga promenaden till sjukhuset. Idag blåst och slut på sommarvärmen från igår. Upp på behandlingsenheten och så isäng igen;-)mycket ligga här! Ny sköterska för dagen, jag börjar få lite svårt att komma ihåg alla namn men hon hette Lotta,så kanske jag kommer ihåg:-D Nu kommer vi det här intressanta med vägning,jag har då aldrig blivit viktkontrollerad så mycket å ofta. Igår på strålningen vägdes jag ju och var själv glad att min bollkropp hade minskat ett par kilo, idag vägde jag ju typ lika men nu ser ni var det inte lika positivt! Mina matvanor granskades och jag ska äta mer,hur nu det ska gå till!? Har jag fortsatt minska nästa vecka blir det näringsdropp:-( men jag äter ju minst tre mål om dagen ju. Skillnaden nu är att jag rör mig betydligt mer här, vilket ju jag ska har de sagt. Ja ibland är det i allafall svårt för mig att få ihop allt till en helhet! Efter dagens cyt behandling är det ju utvägning oxå med anledning av att jag får mycket vätska! Nu hade jag då ökat drygt tre kilo under dagen....herregud! Fick med mig en urindrivande tablett vilket innebär att jag får hålla mig på rummet ikväll och få ut vätskan. Tur jag har teknikprylar,bok å tv att förströ mig med. I samband med cyt behandlingen läggs ju njurkatetern om, idag upptäcktes att jag hade en sårkrusta vid ingångshålet till njuren. Va fan är det fråga jag? Är det den som svider? Japp kan vara en infektion, jaha nå mer skit då.....det är därför tagit en odling så får vi se om jag ska ha pencillin eller ej. Ja det tar ju liksom aldrig slut på skit!! Efter avslutad cyt behandling drog jag ner till källaren för strålbehandling.

När jag satt där kom en äldre man, som hade lite funderingar kring hotell och hur han kom dit osv. Tanten i luckan svarade lite svävande och vad gör jag då, jo gissa!?! Naturligtvis pratar jag med mannen och erbjuder honom att vänta på mig kan vi göra sällskap till hotellet. Nja han fundera på buss å gick.... Jag körde min strålning och när jag kommer åter ut i väntrummet,vem sitter där med en liten väska,tror ni? Jo mycket riktigt farbrorn;-) å va bra att du kom säger han, jaha!?! Jaa jag väntar ju på dig så vi kan gå tillsammans ju. Är det inte lite fint tycker ni? Jag kände mig glad, jag kan få hjälpa till och stötta någon en stund! Sagt o gjort, Vi travade iväg och jag fick nästan gå med typ myrsteg men det gör inget,jag har rätt mycket tid att slå ihjäl! Farbrorn blev i allafall forslad t hotellet och vi hade en trevlig pratstund. Han har mun-käkcancer och en bit av tungan är borta. Fy fasiken tänkte jag låter obehagligt och svårt att äta, nä han berätta att han krafsa i sig så gott det gick och han är opererad och ska nu börja med strålning. Ja denna jävla skitsjukdom, angriper och skövlar på utan nån som helst urskillning!!

Hur som helst farbrorn är installerad på hotellet och jag tog en promenad. Idag tänkte jag kika i lite inredningsbutiker bara för kul. Finns ju flera stycken här i city. Strosade lite och köpte en duk. Finns naturligtvis mycket fint men egentligen behöver jag ju inget;-) men duken slank med! Därefter tog jag mig en stor Caffe Latte och kladdkaka med grädde på Waynes. Gött! Fick tyvärr sitta inne eftersom blåsten är kvar:-( Nu ligger jag lite på rummet. Kiss tabletten är intagen och snart middag.

Jag ska äta middag med farbrorn,så jag har ju en date;-) Sen har vi en Tv kändis i gänget så han blir oxå med. Ni hör jag har lite sällskap iallafall! Å på menyn kolja...förbannat va fisk de serverar. Får se vad de kan erbjuda istället, jag vill inte ha hamburgare iallafall. Vill ha potatis å korv eller pasta med nån god sås! Lär ju inte hända....Imorgon är det valborg, jag har bara strålning imorgon vid tio. Inga andra planer än så länge. Det är en del firande vid slottet på kvällen så jag tänkte gå dit och titta med svägerskan och kanske storebror om han orkar! Blir bra det. Nu får jag önska er en fin kväll och vi ses å hörs/ Kram




Ovido - Quiz & Flashcards